شنبه ۱ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۶
چهار  عامل محبوب بودن در نزد ائمه اطهار(ع)

حوزه/ نماینده ولی‌فقیه در خراسان شمالی گفت:­ آموختن علم دین و رشد عقلی و فهمی و فقهی ابتدای کار طلبه و روحانی است؛ چراکه بعد از کسب این سرمایه‌های چهارگانه باید با این سرمایه‌ها به سراغ مردم و جامعه برویم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری « حوزه» در خراسان شمالی، حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، امروز در نشست با طلاب و اساتید خواهر حوزه علمیه استان، اظهار کرد: باید به عنوان سرباز امام زمان(عج) و تحصیل کرده حوزوی رفتار و گفتار ما به نوعی باشد که محبوب ائمه اطهار(ع) باشیم.

وی گفت: امام صادق (ع) در حدیثی چهره‌های محبوب اهل‌بیت(ع) را معرفی کرده و می‌فرمایند: «انا لنحب من کان عاقلا عالما فهما، فقیها، حلیما، مدارئا، صبورا، صدوقا، وفیا» و تأکید می‌کنند ما کسی را دوست داریم که عاقل، زود فهم، دانای به احکام شرع، بردبار، با مدارا، شکیبا، بسیار راست‌گو و باوفا باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی با بیان اینکه امام صادق (ع) در این حدیث 9 نکته را برشمرده‌اند، ادامه داد: در وهله نخست عاقل و خردمند بودن و حاکم بودن عقلانیت در زندگی بسیار مهم است، زیرا عقل نعمت بزرگی بوده و در مقابل جهل قرار دارد.

وی افزود: باید کارهای انسان عقلانی بوده و جهالت را از بین ببرد، به‌گونه‌ای که در زندگی جهل علمی و جهالت عملی نداشته؛ بلکه فضل علمی و فضیلت عملی داشته باشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی با بیان اینکه دومین عامل محبوب بودن در نزد اهل‌بیت(ع) بهره‌مندی از علم است، افزود: علم خوراک عقل است و عقل را به رشد و بالندگی می‌رساند؛ به همین دلیل باید تلاش کرده و در کسب علم کم نگذاریم.

وی با بیان اینکه سومین عامل برای محبوب بودن در نزد ائمه اطهار (ع) داشتن فهم است، گفت: فهم به غیر از علم است، به‌گونه‌ای که ممکن است فرد بی‌سوادی فهم درستی داشته باشد، ازاین‌رو انسان باید تلاش کند فهیم بوده و با درک و نکته‌سنجی رفتار کند.

استاد درس خارج فقه حوزه علمیه خراسان شمالی افزود: چهارمین عامل محبوب بودن در نزد ائمه(ع) این است که انسان فقیه، ژرف‌اندیش و دین‌شناس باشد.

وی با تأکید بر اینکه این چهار رکن باید در حوزه‌های علمیه به دست آمده و کامل شود، افزود: باید در حوزه علمیه عقل رشد کند، علم گسترش یابد، فهم و درک و شعور اجتماعی اوج گرفته و فقه و دین‌شناسی مطرح باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی تصریح کرد: البته تمام مسئولیت حوزویان به همین مسائل ختم نمی‌شود، بلکه آموختن علم دین و رشد عقلی و فهمی و فقهی ابتدای کار طلبه و روحانی است، چراکه بعد از کسب این سرمایه‌های چهارگانه باید با این سرمایه‌ها به سراغ مردم و جامعه برویم.

انتهای پیام/

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha